decoration decoration decoration
decoration
leaf leaf leaf leaf leaf
decoration decoration

Het laatste nieuws

Deelnemers Proef Zeist in de WijngaardBlijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in 2019 via deze pagina en/of onze facebookpagina.

20 september

Tot ons plezier kunnen we nog een tweede lokale brouwer verwelkomen op Proef Zeist. Brouwerij Brasser zal met zijn tapwagentje aanwezig zijn met daarop diverse bieren. Nog 2 weekjes dan is het zover.

5 september 2019

Nog 4 weken en het is zover, we kunnen nog twee nieuwe deelnemers melden. Laura Vrenken van Laura’s Sabor zal voor de eerste keer aanwezig. Laura kookt graag bij de mensen thuis. Ook Nina van Nieuwenhoven van Nina’s Keuken verzorgt lunch of borrel of maakt een maaltijd klaar bij je thuis.

4 juli 2019

Helaas moeten we twee afzeggingen melden, Restaurant Beyerick sluit eind juli na 3 jaar met de nieuwe eigenaren Marcel en Rosalie gedraaid te hebben. Saskia Schnitzler van Vooraf & Toe moet om persoonlijke redenen afzien van deelname. We wensen hen allemaal veel succes.

28 maart 2019

Na twee evaluatie-avonden in november 2018 en februari 2019 was het duidelijk dat er een 4e editie moest komen van PROEF ZEIST in de WIJNGAARD. De standhouders waren enthousiast en de bezoekersaantallen waren nog hoger dan het voorgaande jaar. Tevreden gezichten alom, dus hebben Hans Peters van wijnwinkel De Proeftafel en Teus Ossendrijver van Slijterij-Wijnhandel Ossendrijver weer de handen ineen geslagen. Zondag 6 oktober staat de nieuwe editie op de rol.

Vrijwel alle standhouders van 2018 hebben al weer toegezegd, maar er is nog plaats voor 2 tot 4 deelnemers. Dus we gaan op zoek naar aanvulling.

dit was 2018

1 september 2018

In mei 2017 introduceerde Rotary  Op Seyst haar Slotbier op Seyst. De opbrengsten van dit speciaalbier komen ten goede aan de goede doelen die deze rotary-afdeling ondersteunt.  Dit jaar zullen zij voor het eerst aanwezig zijn op ons festival in de wijngaard.

12 juni 2018

Op het hoekje van de rotonde aan de 1e Hogeweg is Vishandel Vossole van Piet en Madeleine van Zuijlen gevestigd. Zij doen dit jaar voor het eerst mee met de visscooter.

25 mei 2018

De Bijzondere Taartenfabriek is sinds september 2018 gevestigd op de1e Hogeweg. Dit jaar zijn ze voor het eerst aanwezig op Proef Zeist in de Wijngaard.

23 mei 2018

Met de recente bevestigingen van La Collina en Vooraf & Toe zitten we al weer bijna vol wat betreft stands. Onlangs hebben onszelf gepresenteerd op Slot Zeist Proeft, we willen het weer gezellig druk hebben in oktober.

11 april 2018

Zeister kunstenaar en ontwerper Koen Wilgehof heeft opnieuw het banner verzorgd. Wij zijn blij met zijn vrolijke uitwerking en enthousiaste bijdrage. Intussen kunnen we ook melden dat La Grange Verte voor de 2e keer van de partij zal zijn.

3 april 2018

Als organisatoren zijn wijnwinkel De Proeftafel, Wijnhandel-slijterij Ossendrijver en De Mol drankenspecialist uiteraard weer aanwezig op 7 oktober a.s. Ook zijn er al weer toezeggingen van de volgende restaurants en cateraars:  Beyerick, De Azijnmakerij, Witteveen, Dapur Cinta, De Koffietafel, Uw Chefkok Thuis en De Carpacciokeet. En tot slot kunnen we melden dat ook Peterse Kaas weer meedoet.

30 maart 2018

De eerste deelnemers hebben al weer toegezegd. Op deze pagina houden we de laatste stand van zaken bij.

28 maart 2018

We gaan weer van start met de organisatie van de 3e editie van PROEF ZEIST in de WIJNGAARD! De 1e zondag van oktober is het weer zo ver.


dit was 2017

7 september 2017

Met Passione Italy zijn we toe aan onze 20e en tevens laatste deelnemer. Julian en Zouleika runnen een mobiele stand met houtoven, waarin ze o.a. speltpizza’s en broodjes bereiden. Ruim een jaar geleden gestart en regelmatig terug te vinden in het Walkartpark in Zeist.

5 september 2017

Maar liefst twee nieuwe deelnemers kunnen we melden. Brouwerij Heuvel is in 2013 van start gegaan, met lokaal water en gerst maken ze een viertal bieren. Een leuke vervanging voor Bierwinkel Zeist die helaas deze zomer zijn deuren moest sluiten.

La Grange Verte wordt geleid door fotograaf Hans Lebbe, voor veel Zeistenaren niet onbekend, en wijnliefhebber René van der Keuken. Zij importeren wijnen uit diverse Europese landen.

14 juli 2017

Vooraf & Toe van Saskia Schnitzler is een bedrijfje dat zich toelegt op catering, kooklessen en taarten, zij is de 17e deelnemer aan Proef Zeist.

Eergisteren moesten we nog melden dat we geen toegang hadden tot onze facebookpagina, dat probleem lijkt gelukkig opgelost. Volg ons daar ook voor ander nieuws en mededelingen. Voorwaarts naar een leuke dag op 1 oktober.

12 juli 2017

Yovanka Wiedeman is in het najaar van 2016 gestart met Mamayo Kookt Voor Jou. Vanuit het pand op de Steynlaan wordt elke werkdag een vegetarische maaltijd en een vis- en vleesmaaltijd bereid voor de hongerige medemens.  Yovanka is onze nieuwste deelnemer, daarmee zitten we bijna aan ons maximum.

Onze facebookpagina wordt tijdelijk niet bijgewerkt. omdat facebook ons dit onmogelijk heeft gemaakt. We hopen dit binnenkort opgelost te hebben, in uiterste nood zullen we echter een nieuwe pagina moeten maken.

29 juni 2017

Wilco van den Baar stond achter de potten in menig sterrenrestaurant, na een vroege start op 14-jarige leeftijd in een lokale eetgelegenheid. Hij miste echter het gastheerschap, dus begon hij zijn eigen cateringbedrijf Uw Chefkok Thuis. Nu kan hij én koken én uitserveren en daarmee zijn twee talenten combineren. Als je jezelf wilt overtuigen, kun je op 1 oktober komen kennis maken.

21 juni 2017

Frans Broekhuijsen is de trotse uitbater van een restaurant en een B&B in het historische azijnhuisje. Proeverij De Azijnmakerij is in 2016 geopend en in 2017 doet hij voor het eerst mee aan osn festival. Helaas heeft De Natuurkok Danielle Berghmans zich met tegenzin moeten afmelden.

18 mei 2017

Edwin Andriessen en zijn vrouw zijn 24 jaar uitbaters geweest van De Goetsack. Carpaccio was hun signature dish. Dus zijn ze na verkoop van de zaak gestart met een foodtruck gespecialiseerd in carpaccio. De Carpacciokeet is de nieuwste deelnemer in 2017.

29 april 2017

Tijdens de eerste editie van Proef Zeist in de Wijngaard waren de weergoden ons niet helemaal goed gezind. Het regende nogal die namiddag van 2 oktober 2016. Het mocht de pret van de aanwezige bezoekers en standhouders niet drukken. Iedereen heeft zich uitstekend vermaakt gehad en men was unaniem zeer te spreken over dit gezellige evenement.
Desalniettemin hebben we besloten dit jaar voor de zekerheid toch meer tenten neer te zetten, Witteveen Catering is ons daarbij zeer behulpzaam, waarvoor hartelijk dank.

19 april 2017

De eerste nieuwe deelnemer die we dit jaar kunnen verwelkomen is De Koffietafel. Wibe van der Linden opende deze koffiebar op de 1e Hogeweg in 2014. Hij zal met een tuktuk op ons feestje komen staan.

1 maart 2017

De Natuurkok zal wederom van de partij zijn.  Intussen heeft ontwerper Koen Wilgehof het logo aangepast en geactualiseerd.

26 januari 2017

De afgelopen dagen hebben Witteveen Catering, Boekhandel Kramer & Van Doorn en Dapur Cinta zich ook weer aangemelde voor de 2e editie.

21 januari 2017

Ook De Mol Drankservice en Restaurant Beyerick zijn dit jaar weer van de partij.

18 januari 2017

De eerste deelnemers aan de 2e editie van PROEF ZEIST in de WIJNGAARD zijn bekend. Wijnwinkel De Proeftafel en wijnhandel-slijterij Ossendrijver beten het spits af. Spoedig gevolgd door De Witte Os, mediterraan restaurant La Collina en koffie- en theespeciaalzaak Taste & Tools. De datum is vastgesteld op 1 oktober, aanvang een uurtje later, maar we gaan ook iets langer door.


dit was 2016

4 november 2016

Bierwinkel Zeist is intussen verhuisd naar een nieuwe locatie. Ze zijn nu gevestigd op 1e Hogeweg 160, 3701HL  Zeist.
Ook Boekhandel Kramer & Van Doorn heeft een grote stap gezet. Vanaf deze week zijn ze gevestigd op Slotlaan 221, 3701GE Zeist in het pand waarin voorheen de Schoenenreus gevestigd was.
De nieuwe eigenaren van Restaurant Beyerick zijn ook zover, het restaurant gaat eerstdaags open.

3 oktober 2016

Vermoeid, maar voldaan kijken we terug op dit zeer geslaagde evenement. Ondanks de regen hebben naar schatting zo’n 250 bezoekers de weg weten te vinden naar de stands in de Zeister wijngaard. Op de facebookpagina kun je hier het foto-album inkijken met impressies van deze inspirerende dag. Tot volgend jaar?

28 september 2016

Nog een last minute-aanvulling, Restaurant Beyerick aan de Jagerlaan heeft nieuwe eigenaars. Tijdens Proef Zeist in de Wijngaard zullen ze hun nieuwe plannen ontvouwen.

14 september 2016

Natuurlijk mag de Zeister wijn niet ontbreken bij een culinair festival op de eigen wijngaard. Dus als je nieuwsgierig bent naar de lokale johaniter of souvignier gris, dan is dit je kans om kennis te maken. Vrijwilligers van de wijngaard zullen overigens regelmatig rondleidingen geven op deze dag.

12 september 2016

Al enige tijd kun je op de Zeister markt op het Emmaplein terecht voor heerlijke Indonesische hapjes. Edison en Susana zijn de drijvende krachten achter Dapur Cinta. Al hun hapjes worden vers gemaakt, tevens kun je 4 avonden per week een heerlijk maal komen afhalen. Nieuwsgierig? Ze doen ook mee op 2 oktober a.s.
Bierwinkel Zeist is dit weekend verhuisd naar een nieuwe locatie. Ze zijn nu gevestigd aan de 1e Hogeweg in Zeist.

7 september 2016

Boekhandel Kramer & Van Doorn is al jaren een vaste waarde in het Zeister centrum. Binnenkort gaan ze een grotere winkel betrekken op de Slotlaan in het oude pand van de Schoenenreus, maar eerst zijn ze met een leuke selectie culinaire boeken bij ons aanwezig.

16 augustus 2016

Witteveen Catering is de nieuwste aanwinst op ons festival. Ze hebben een goede reputatie op het gebied van bbq-catering. Op Proef Zeist in de Wijngaard  zullen ze aanwezig zijn met een smoker.

9 augustus 2016

Vandaag heeft de Bio Basis zich gemeld als deelnemer. In dit kleine winkeltje in een steegje aan de Voorheuvel, worden niet alleen biologische producten verkocht, maar wordt er ook koffie geschonken en taarten zonder suiker gebakken.

2 augustus 2016

Taste & Tools, de koffie- en theespecialist gaat ook meedoen.

22 juli 2016

Koen Wilgehof

Kunstenaar en ontwerper Koen Wilgehof

Zeister kunstenaar en ontwerper Koen Wilgehof is bereid gevonden flyer, poster en logo te ontwerpen.

11 juli 2016

Enkele deelnemers zijn bij elkaar gekomen en we hebben besloten het te gaan doen. De datum wordt zondag 2 oktober, de lokatie is Wijngaard Hoog Beek & Royen en het festival gaat heten Proef Zeist in de Wijngaard. Ook zijn er toezeggingen van mediterraan restaurant La Collina en De Natuurkok.

6 juli 2016

De eerste toezeggingen zijn binnen. Natuurlijk Wijnwinkel De Proeftafel, de initiatiefnemer van -voorlopig zo genoemd- het Zeister Wijn- en Spijsfestijn, maar ook Slijterij Ossendrijver, De Mol Dranken en Smakenzaak Bas de Jong gaan mee doen. Ook Bierwinkel Zeist heeft interesse.

mei 2016

Het idee is geboren, laten we een culinair festival organiseren waar lokale Zeister ondernemers zich kunnen presenteren aan een breed publiek in de regio. Er zijn tenslotte best veel leuke zelfstandige winkels, restaurants en cateraars die van alles aan lekkers te bieden hebben.

loading
×